για &

Σαντορίνη

Σαντορίνη

Το διάσημο νησί της Σαντορίνης είναι το πιο νότιο νησί των Κυκλάδων στο Αιγαίο και βρίσκεται 63 ναυτικά μίλια βόρεια της Κρήτης. Η επιφάνεια της είναι 73 τετραγωνικά χμ. και ο πληθυσμός της , μοιρασμένος σε δεκατρία χωριά είναι περίπου 13.600 κάτοικοι σύμφωνα με τις μετρήσεις του 2001.

Η σημερινή μορφή του νησιού είναι αποτέλεσμα της έκρηξης του ηφαιστείου στα προιστορικά χρόνια. Το ηφαίστειο είναι ακόμα και σήμερα ενεργό με μια πρόσφατη έκρηξη το 1950 που είχε ώς αποτέλεσμα την δημιουργία δύο μικρών νησιών μέσα στην καλντέρα την Παλαιά και την Νέα Καμμένη. Αυτά τα νησιά αντιπροσωπεύουν την πρόσφατη έκρηξη του ηφαιστείου. Το ξηρό κλίμα και ηλιοφάνεια της δημιουργούν κατάλληλες συνθήκες για όλον τον χρόνο για παρατήρηση, φωτογράφηση, και λήψη βίντεο υπό την ποικιλία φυσικών χρωμάτων και φωτισμού.

Το νησί της Σαντορίνης θεωρείται ένα απο τα πιο δημοφιλή μέρη διακοπών της Ελλάδας και του κόσμου λόγω της ποικιλομορφίας που προσφέρει στους επισκέπτες της. Περισσότερο φημίζεται για την καλντέρα και το υπέροχο ηλιοβασίλεμά της καθώς και την φυσική ομορφιά της, τους αρχαιολογικούς της χώρους, τους παραδοσιακούς οικισμούς της και τους γαστρονομικούς χώρους, μαζί με το μοναδικό Ασσύρτικο κρασί της

Οία Σαντορίνη

Λέγεται οτι τα ηλιοβασιλέματα στην Οία είναι τα καλύτερα του κόσμου. Απο την καλντέρα απολαύστε μοναδική θέα του ηφαιστείου και των γειτονικών νησιών. Απο τα ανατολικά, εκτείνονται χιλιόμετρα παραλίες με μαύρη άμμο. Επίσης παντού βλέπει κάποιος μικρά εκκλησάκια και απομεινάρια απο άλλες εποχές. Η Σαντορίνη δεν περιγράφεται εύκολα. Αυτό που την κάνει και ξεχωρίζει είναι η φυσική της ηφαιστειακή ομορφιά, η καλντέρα με τα ιμπρεσιονιστικά της χρώματα και με λίγα λόγια η τρομαχτική της γέννηση....!

Η Οία φημίζεται για την παραδοσιακή αρχιτεκτονική της. Είναι ένας πολύ ξεχωριστός οικισμός με μισογκρεμισμένα υπόσκαφα και καπετανόσπιτα του 18ου αιώνα.Από το αρχαίο κάστρο 'Γουλάς' μπορείτε να απολαύσετε φανταστικά ηλιοβασιλέματα και υπέροχη θέα του χωριού.

Ιστορία της Σαντορίνης

Η τελευταία μεγάλη έκρηξη του ηφαιστείου χρονολογείται 3,600 χρόνια πρίν , στα τέλη της μπρούτζινης εποχής. Τριάντα εκατομμύρια κυβικά μέτρα μάγμα με φορμή ελαφρόπετρας και στάχτης τιάχτηκαν σε ύψος 36 χμ. πάνω απο το νησί. 'Ενας απο τους πιο ανθηρούς προιστορικούς οικισμούς εκείνης της περιόδου θάφτηκε κατα την έκρηξη δημιουργώντας τον γνωστό μύθο της χαμένης Ατλαντίδας.